Peste cinci ani iti vei dori sa fi inceput aziOmul sufera cel mai mult atunci cand isi da seama ca este privat de libertate. De cele mai multe ori, atunci cand constrangerile vin din afara, se simte nedreptatit si lupta pana cand isi recapata iarasi libertatea. Cand constrangerile vin insa de la sine, cand ne dam libertatea pe activitati care nu fac decat sa ne macine, ajungem sa ne simtim asupriti, nedreptatiti, sa ne victimizam si sa credem ca nu mai gasim o cale de iesire dintr-un singur motiv: nu mai stim cu cine trebuie sa luptam si nu vedem ca lupta ar trebui sa se dea cu noi insine.

Aseara, dupa ce mi-am terminat programul din fiecare zi, am mers in atelier unde am lucrat aproape trei ore. Am ras mult, am indoit, taiat si slefuit metalul. Am fost la un pas de a-mi sacrifica un deget si mi-am ars degetele de mai multe ori la masina de finisat. In toate aceste trei ore, eram insa libera.

Nu ma gandeam decat la bucatica aceea de metal si eram atenta sa nu rup inca o panza de traforaj. Eram acolo fiindca eu alesesem asta, eram acolo si faceam ce-mi place, eram acolo si niciun alt gand nu ma tulbura.

Cineva mi-a spus ieri ca, desi pentru noi pare usor, pentru creier nu e deloc simplu cand noi conducem masina si vorbim la telefon in acelasi timp. De activitatea online, nici nu mai pomenesc. Asa ca am ales sa simplific multe. Simtim acut nevoia de a reduce din lucruri, insa altele ivite de niciunde vin spre noi si toate par frumoase si stralucitoare.

Am redus din ele, am renuntat la multe, am ales sa... aleg mai putin si mai bine. Sa muncesc in mai putine directii, dar sa dau tot ce-i mai bun si sa invat continuu. Sa inteleg ca frumosul vine din cele mai simple lucruri, din cele care ne aduc un sentiment la fel de simplu pe care nu-l mai intelegem cand nu mai suntem liberi: linistea.

Cam asta inseamna WOLF 25, un proiect care va dura o viata pentru ca vreau tare mult sa imbatranesc zambind.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu